4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 7:43

Sorin Frunzăverde este audiat la DNA pentru campania lui Iohannis. UPDATE

spot_img

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, s-a prezentat la audieri la DNA, în dosarul în care se anchetează influența liderilor locali în campania din 2014

Sorin_Frunzaverde_SZ

UPDATE.

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor conexe de corupție anunță că l-au pus pe Sorin Frunzăverde sub control judiciar, pentru instigare la fals și folosirea influenței sau autorității într-un partid, pentru obținerea unui folos necuvenit. Adică exact articolul 13 din legea 78/2000, cel pentru care a fost condamnat și Liviu Dragnea de la PSD.

În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, inculpatul Frunzăverde Sorin şi-a folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caraş Severin şi de vicepreşedinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreşedinte al CJ şi membru în acelaşi partid, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite – respectiv să obţină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formaţiunii din care făcea parte şi, implicit, să-şi consolideze poziţia în cadrul acestei formaţiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiţionarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului.

De asemenea, inculpatul Frunzăverde Sorin a determinat aceeași persoană, vicepreședinte al Consiliului Judeţean, să îi şantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, ameninţându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obţinerii unor rezultate favorabile candidatului formaţiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Judeţean în anii 2015-2016.

comunicat DNA

La intrare în sediul DNA, Sorin Frunzăverde nu a făcut niciun fel de declarații.

Procurorii DNA au făcut percheziții, joi, la biroul lui Frunzăverde, ca urmare a continuării cercetărilor în cauza în care a fost arestat preventiv, pentru trafic de influență, vicepreședintele CJ, Ionesie Ghiorghioni.

Frunzăverde nu era în Reșița la momentul prechezițiilor, dar a vorbit cu procurorii care i-au spus că este vorba de o anchetă privind turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2014. Președintele CJ Caraș a declarat apoi că nu se poate vorbi de presiuni pe care le-ar fi exercitat asupra primarilor în timpul campaniei prezidențiale.

La începutul acestei săptămâni, DNA a descins și în biroul vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, Ionesie Gheorghioni, apropiat al lui Sorin Frunzăverde. Gheorghioni a fost apoi reținut și a primit mandat de arestare preventivă în dosar.

Frunzăverde a făcut parte din PD până în 2012, când s-a înscris în PNL, unde deține funcția de vicepreședinte la nivel național.

M.N.