18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 3:45
No menu items!

Sorin Cîmpeanu, „prins” de o profesoară butonând la telefon în timpul unei ședințe: Le cerem elevilor ceva când ministrul face altfel?

spot_img

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost apostrofat de o profesoară deranjată de faptul că ministrul butona telefonul în timpul unei ședințe online cu directorii de licee: „Le cerem elevilor ceva când ministrul face altfel?”

Ministrul Educației a organizat zilnic dezbateri pe marginea proiectului Legilor Educației. Dacă la sfârșitul lunii iulie anunța cel puțin 10 astfel de dezbateri, săptămâna trecută, pe 9 auggust, anunța că a organizat deja peste 40 și mai are programate încă 15.

Vineri, 12 august, la una dintre aceste dezbateri online, o profesoară de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a vrut să-i pună ministrului mai multe întrebări, dar nu i s-a permis. Cadrul didactic a ales să scrie pe Facebook întrebările pe care voia să i le adresezee ministrului Educației, subliniind că acesta oricum nu era atent la discușii, așa cum fac unii elevi în timpul orelor.

„Domnule Ministru Cîmpeanu,

Sunt cadru didactic la Colegiul Național,, Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, unde ieri ați venit și ați mai bifat o întâlnire din cele programate de dumneavoastră.

Am participat online la această ședință și, la fel ca și celorlalți colegi conectați, nu mi s-a permis să vă adresez întrebări, deși am solicitat acest lucru în mod repetat. Am primit un mesaj prin care eram îndrumată să transmit întrebările mele reprezentanților din sală, dar nu se specifica exact cui.

Am văzut că ați fost aplaudat și felicitat în sală, dar nu am înțeles de ce.

Sunt doar câteva din multele aspecte pe care aș fi vrut să le lămuriți, dar nu știu dacă ne băgați în seamă. Când spun asta, mă gândesc la ce am văzut noi toți cei care eram conectați online la dezbatere, că în timp ce o doamnă director din sală vi se adresa, dumneavoastră tastați telefonul. Păi le cerem elevilor ceva când domnul ministru face altfel?

Sper să acceptați și faptul că eu și, ca mine, mulți alți profesori nu vă aplaudăm și vă cerem să reanalizați măcar aspectele sesizate de noi, deși ele sunt mult mai multe”, a scris profesoara pe pagina sa de Facebook.

M. Nedelcu