-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 7:30
No menu items!

Sorin Cîmpeanu, despre petiţia pentru prelungirea vacanţei de iarnă: S-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, nu de vacanţă

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, miercuri, după ce aproape 130.000 de persoane au semnat o petiţie pentru prelungirea vacanţei de iarnă pentru toţi elevii, că s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, nu de vacanţă.

”Am luat act de unele solicitări de extindere a vacantei”, a spus, miercuri, ministrul Educaţiei, care a explicat de ce nu poate da curs solicitării. 

El a menționat că există deja un grafic de învăţământ / structura a anului şcolar aprobata prin OM 5549/5 nov.2021 discutat în Comisia de Dialog Social, în care au fost prezenţi şi reprezentanţii elevilor, şi ai părinţilor, şi ai profesorilor.

De asemenea, sunt solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Naţională şi BAC)

„Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilităţii în Educaţie. Avem recunoaşterea faptului că în Educaţie s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, şi nu de vacanţă”, a declarat Cîmpeanu. 

129.882 de persoane au semnat, până miercuri după-amiază, petiţia intitulată ”Extinderea vacanţei de iarnă până în 9 ianuarie 2022 pentru toţi elevii”. 

                                                                                                                    Adina Silav