Sorin Blejnar, un nou dosar penal deschis la DNA

Fostul președinte al ANAF, Sorin Blejnar, a fost pus sub acuzare pe 19 decembrie pentru luare de mită de către procurorii DNA într-un nou dosar în timp ce își așteaptă, pe 10 ianuarie, pronunțarea în dosarul în care DIICOT Brașov l-a trimis în judecată pentru protejarea rețelei de evaziune cu produse petroliere condusă de Attila Peter Racz, scrie România Liberă.

Blejnar a ajuns deja la al patrulea dosar penal, acesta din urmă fiind instrumentat de procurorul care cercetează și dispariția lui Codruț Marta.

Procurorii DNA au făcut percheziții pe 18 decembrie la toți cei trei acasă de unde anchetatorii au urmărit să ridice bani cash, obiecte de valoare sau documente care ar fi putut avea legătură cu rețeaua de evaziune cu produse petroliere condusă de băcăuanul Radu Nemeș, au declarat pentru „România liberă“ surse judiciare.

Imediat după percheziții Blejnar, Florea și Comăniță au fost aduși la sediul DNA unde au fost puși sub acuza­re pentru fapte de corupție, primind măsura controlului judiciar. Alături de aceștia a fost pusă sub acuzare și Andreea Blejnar, soția fostului președinte al ANAF.

Curtea de Apel București a respins pe 27 decembrie contestațiile depuse de Sorin Blejnar și Viorel Comăniță față de măsura controlului dispusă de procurorii DNA, în timp ce la Sorin Florea contestația a fost respinsă încă de pe 22 decembrie. Pe 5 ianuarie magistrații decid dacă mențin controlul impus Andreei Blejnar. 

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU