23.3 C
București
miercuri, 17 august 2022 - 1:48
No menu items!

Sorin Alexandrescu a făcut plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva reprezentantului RCS&RDS

spot_img

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a depus, luni, o plângere penală pentru denunţ calomnios împotriva administratorului RCS&RDS Ioan Bendei. În plângerea depusă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, Alexandrescu a arătat că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Avocatul lui Sorin Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat că directorul general al Antena TV Group a depus luni o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, în care îl acuză pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei de „denunţ calomnios simplu, dar şi cu consecinţe deosebit de grave”.

Potrivit apărătorului, argumentele plângerii penale formulate de Sorin Alexandrescu sunt acelea că Ioan Bendei, martor denunţător în dosarul în care directorul general al Antena TV Group este acuzat de şantaj, ar fi folosit „date eronate şi mincinoase” în denunţul său la DNA, fapte dovedite inclusiv de acte ale procurorilor sau ale instanţei.

Avocatul a mai precizat că rezoluţia de începere a urmăririi penale emisă pe numele lui Sorin Alexandrescu în baza denunţului făcut de Ioan Bendei pe 19 aprilie ar fi fost infirmată de către un procuror ierarhic superior din DNA pe 10 mai.

Un alt argument invocat în plângerea penală este acela că instanţa a respins o solicitare a procurorilor DNA de efectuare a unor percheziţii la domiciliul şi la locul de muncă al lui Sorin Alexandrescu. Avocatul a precizat că, prin declaraţiile pe care le-a făcut şi informaţiile eronate pe care le-a furnizat, Ioan Bendei ar fi încălcat legea şi i-ar fi adus grave prejudicii clientului său.

Sorin Alexandrescu este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţia de a părăsi ţara.

Pe 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, potrivit DNA, societățile Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj.

Raluca Dan

Foto Liviu Untaru