sâmbătă, 28 noiembrie 2020 - 2:07

Sorbet de pepene roșu

Instanța decide repunerea în funcție și plata salariilor fostului șef Secție ATI de la Spitalul Universitar, Adriana Nica

Tribunalul București a decis că demiterea Adrianei Nica de la șefia secției ATI II din spitalul Universitar de Urgență a fost abuzivă, astfel că...

Crinuța Dumitrean, condamnată la peste șase ani de închisoare pentru retrocedările semnate lui Horia Simu

Crinuţa Dumitrean, fostă şefă a Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost condamnată vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani şi...

Lucian Duță, șase ani de închisoare și confiscarea conturilor din Elveția, pentru contractele semnate ca șef al CNAS

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare...

Germania îndeamnă statele UE să închidă pârtiile de schi pentru a ține sub control coronavirusul

Pe măsură ce se apropie sezonul de sărbătorilor de iarnă, relațiile europene se tensionează pe tema schiului. Germania solicită o abordare coordonată la nivelul...

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

sorbet_pepene

Ingrediente:

  • 400 gr pepene roșu,
  • 50 gr zahăr,
  • 1 lingură zeamă lămâie,
  • 100 ml apă,
  • 1 lingură lichior de lotus.

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, cu zahărul și cu zeama de lămâie. Când zahărul s-a topit în întregime, se mărește focul și se lasă să fiarbă până când începe să se îngroașe, având astfel consistența  unui sirop.  Se ia de pe foc și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Pepenele se taie cuburi și se scot sâmburii.

sorbet_pepene1

Cu un blender sau cu un robot de bucătărie, transformăm cuburile de pepene într-un suc puțin mai gros.  Se poate trece și printr-o sită, astfel sorbetul va fi  mai fin.

sorbet_pepene2

Se toarnă apoi peste siropul de zahăr și se amestecă, împreună cu lichiorul de lotus. Compoziția obținuta se toarnă într-o caserolă care se închide ermetic și se dă la rece pentru 4-5 ore.

Înainte de a fi servit, se mai trece încă o dată prin blender.

sorbet_pepene4

Se servește cu fulgi de ciocolată sau stropit cu zeamă de lămâie.

sorbet_pepene3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Pârtii deschise și zeci de mii de turiști așteptați la ski pe Vala Prahovei

Minivacanţa de 1 Decembrie şi sărbătoarea Sfântului Andrei, vor umple Valea Prahovei de turişti, care vor avea voie să meargă în drumeţii pe munte,...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis în continuare de judecătorii constănțeni

Judecătorii Tribunalului Constanţa au respins, vineri, ca fiind inadmisibilă, cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea, pe 30 noiembrie, a...

Constanța, dovada vie că restricțiile sunt de formă. În carantină, numărul infectărilor nu scade

Una dintre localitățile aglomerate în care s-a instituit carantina arată ca în orice altă zi normală, în care nu sunt impuse restricții suplimentare. Aceasta...

Iohannis, contrazis de Bruxelles. Numărul infectărilor nu va scădea până la sfârșitul anului

Garanțiile oferite cu un optimism debordant de președintele Klaus Iohannis în privința evoluției epidemiologice până la sfârștiul anului sunt contrazise de date oficiale ale...

Fostul șef al DGIPI anunță că dosarul său a rămas fără obiect

Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, explică, pe blogul personal, că dosarul în care a fost arestat nu mai are obiectul infracțiunii de care...