8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:13

Sora regizorului Nicolaescu vrea jumătate din averea regizorului la Judecătoria Sectorului 1

images

Iolanda Nicolaescu, sora regizorului Sergiu Nicolaescu cere Judecătoriei Sectorului 1 anularea testamentului fratelui său, pentru neîndeplinirea de către soția regizorului a obligației privind înmormântarea acestuia, și împărțirea averii potrivit succesiunii legale.

“Doamna Iolanda crede că Sergiu Nicolaescu nu a dorit să fie incinerat. Când a identificat testamentul, a constatat că Sergiu nici vorbă să fi spus așa ceva. Scria că vrea să fie înmormântat creștinește, cu respectarea tuturor datinilor…”, a avocatul Constantin Florea.

 Procesul a fost amânat lunea trecută, deoarece atât Iolanda Nicolaescu, în vârstă de 88 de ani, cât și Dana Nicolaescu, soția regizorului, nu au fost prezente în fața instanței.

“Prin acțiunea prin care sora lui Sergiu Nicolaescu a formulat-o, clienta mea a dorit să nu mai fie o dezbatere succesorală, conform testamentului, ci o dezbatere legală, în care cota dânsei era egală cu cea a soției lui Sergiu Nicolaescu. Este vorba de o jumătate din drepturile care sunt”, a completat avocatul.

El a precizat că este vorba de trei apartamente, de o casă din localitatea 2 Mai și de drepturile de autor pentru cele aproape 60 de filme realizate de Sergiu Nicolaescu.

”Mai sunt sume de bani, depuneri anterioare. Soția supraviețuitoare n-a colaborat deloc, nu ne-a dat certificatul de moștenitor ca să vedem exact ce bunuri au fost acolo. E vorba de minim 400.000 de lei, din datele oficiale, respectiv declarația de avere a lui Sergiu Nicolaescu”, a mai spus Constantin Florea.

Avocatul a explicat că acțiunea a fost formulată numai din perspectiva elementului înmormântării, ca neîndeplinire a obligației pe care și-a asumat-o soția lui Nicolaescu.

C.A.