9.3 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 13:03

Sondaj Sociopol, prezentat de Mihai Gâdea: “Florin Cîțu, aproape de Viorica Dăncilă! Prăbușire bruscă a partidelor aflate la guvernare”

Mihai Gâdea a prezentat, în emisiunea de miercuri seara, un sondaj exploziv al Sociopol, în ceea ce privește încrederea românilor în premierii României din ultimii ani. Actualul premier, Florin Cîțu, se află în sondaje la foarte mica distanță de Viorica Dăncilă, adică pe ultimele locuri. Printre cei mai apreciați premieri de până acum se detașează Victor Ponta (2012-2015) urmat de Dacian Cioloș (2015-2017), care a avut, însă, pe final de mandat, o cădere bruscă.

“Cât de tare să fie Florin Cîțu să fie chiar și sub Ludovic Orban? Și auzeați foarte multe lucruri urâte despre doamna Dăncilă, dar sunt în aceeași zonă de percepție”, a completat Mihai Gâdea. 

În plus, sondajul Sociopol prezentat la emisiunea Sinteza Zilei arată că toate cele trei partide aflate la guvernare, dar mai ales PNL, se află în cădere liberă.

”Lucrurile merg tot în jos. Țineți minte această curbă care arată prăbușirea încrederii oamenilor. PNL s-a prăbușit brusc. De la ajungerea la guvernare a urmat cădere liberă, prăbușire absolută, se duc în cap” a spus Mihai Gâdea

Căderea liberă e și la USR, deși nu este la fel de bruscă ca la PNL. ”Nu mai au unde să se ducă în jos, dacă se mai duc, ies din schemă” a punctat Mihai Gâdea. 

În privința personalităților politice, Raed Arafat înregistrează o scădere mare în topul încrederii românilor, iar Emil Boc, cea mai mare creștere, astfel că cei doi se află acum pe același loc, 27%.

Și Klaus Iohannis a înregistrat o erodare puternică, de la 40% încredere, a scăzut la 26%. Iar Ludovic Orban, președintele PNL, a scăzut de la 30% la puțin peste 10%.

Surpriza vine din partea senatoarei Diana Șoșoacă, ex-AUR, de la 10% cât era procentul partidului intrat în Parlament la alegerile generale, ea a reușit să crească la 22%.