15.7 C
București
luni, 29 mai 2023 - 8:05
No menu items!

Sondaj: Doar 21% din cetățenii R.Moldova ar vota pentru unirea cu România la un referendum

spot_img

Doar 21% din cetățenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum, potrivit unui sondaj publicat marți și realizat la comanda Institutului de Politici Publice de la Chișinău.

De asemenea, 53% din cei chestionați s-ar pronunța împotriva unirii dintre cele două state, în timp ce 14% s-au declarat indeciși în legătură cu acest subiect, iar 9% au afirmat că nu vor participa la un astfel de referendum.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 noiembrie-1 decembrie, pe un eșantion de 1.160 de persoane din 164 de localități ale Republicii Moldova, potrivit Agerpres.

Publicarea rezultatelor acestui sondaj intervine în contextul în care unirea cu România a fost invocată în ultima perioadă de organizațiile unioniste, dar și de unii politicieni, ca o soluție la criza politică și economică pe care o traversează Republica Moldova.

Un sondaj de opinie realizat în vară în România arăta că aproape 68% din români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.