12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 21:39

Sondaj comandat de ambasade, prezentat de Viorica Dăncilă în CEx PSD: clasamentul candidaților la prezidențiale (presă)

spot_img

Liderul PSD Viorica Dăncilă le-a vorbit liderilor județeni, în ședința de marți a Comitetului Executiv Național, despre un „sondaj al ambasadelor” despre candidații la alegerile prezidențiale, cercetare în care șeful PSD a zis că are încredere, au relatat surse din CEX în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO.

„Dăncilă a zis că au făcut ambasadele Franței și Germaniei un sondaj care îl dau pe Klaus Iohannis pe primul loc, pe Dan Barna pe locul doi și pe ea pe locul trei la distanță foarte mică de Dan Barna. Ne-a zis să îi credem pentru că oamenii ăia știu ce fac și fac sondaje pe bune. A mai zis că sondajul ambasadelor este mai obiectiv decât sondajele care apar acum în spațiul public”, au declarat surse din CEX PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

În ședința CEX PSD din 23 iulie, în care PSD a stabilit să o susțină la alegerile prezidențiale pe Viorica Dăncilă, sociologul Marius Pieleanu a prezentat un sondaj potrivit căruia PNL avea 31%, USR-PLUS – 28%, iar PSD – 26%. Nu s-au prezentat și cifre pentru candidații la prezidențiale.

Valeriu Motoc