joi, 26 noiembrie 2020 - 3:26

Sondaj: Angajații romani spun NU unui bonus mare si unui salariu mic

IPS Teodosie, scrisoare dură pentru premierul Orban: Ne veți bate, amenda, aresta pe cei ce vom merge și ne vom ruga la Peștera Sfântului...

ÎPS Teodosie i-a transmis premierului Orban că ”nu va îngădui” ca instituțiile Statului să ”calce în picioare dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Apostol...

Mutația care poate „a făcut pandemia”: Virusul a infectat Italia mai ușor decât varianta originală detectată în Wuhan

Noi cercetări sugerează că o mutație a coronavirusului la începutul pandemiei a ajutat-o ​​să se răspândească mai ușor și a făcut mai dificilă oprirea,...

Fost șef la Pfizer spune ca pandemia s-a sfârșit iar Vaccinul este inutil. Interviul său a fost interzis

Dr. Mike Yeadon susține că guvernul britanic folosește sfaturile științifice într-un mod „letal de incompetent”. Yeadon este catalogat drept un corona-sceptic, iar YouTube a...

A murit legendarul Diego Maradona

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa...

Propunerile financiare avansate de anumiți angajatori, care sunt formate dintr-o componentă salarială mică și una de bonus potențial foarte mare, sunt în general privite cu scepticism de angajații români, arată un sondaj efectuat de platforma Undelucram.ro.

Ideea sondajului a pornit de la realitatea din piața muncii, unde mulți angajatori, în special cei care activează în domeniul vânzărilor, încearcă să îi facă pe candidați să accepte posturi cu salarii mici spre medii, promițând în același timp bonusuri substanțiale plătibile mai mult sau mai puțin regulat.

”Deși nu contestăm bunele intenții ale majorității acestor angajatori, pentru o persoană abia intrată pe piața muncii, fără mare experiență nici în muncă nici în ceea ce privește participarea la interviuri, a alege între un salariu sau un bonus mare echivalează cu a semna un contract în alb. Pentru cei care au experiență, alegerea aceasta este la fel de grea, având în vedere faptul că de multe ori sumele aruncate pe masă de recrutori atunci când vorbesc despre bonusuri sunt de cele mai multe ori imposibil de confirmat sau infirmat”, potrivit administratorilor platformei.

Sondajul nostru a fost compus din doar trei întrebări. La întrebarea ”Vi s-a făcut o astfel de ofertă de angajare până acum?”, 63% din participanți au afirmat DA, adică au primit în trecut o ofertă care presupunea salariu mic și bonus mare.

La întrebarea ”Ați avut unde să verificați spusele angajatorului legate de bonus?”, rezultatul arată că 69% dintre cei care au primit o astfel de ofertă NU au avut unde și cum să verifice promisiunile legate de bonusuri ale angajatorilor.

Un procent egal, de 69%, îl reprezintă cel al candidaților care au spus că refuză posturi care vin cu salarii mici și promisiunea unui salariu mare.

În prezent, există foarte multe oferte cu remunerații care se compun din cele două elemente, salariu și bonus. În general, aceste două componente sunt bine echilibrate. Din păcate, există tendința, în special printre companiile de mărime medie, de a încerca, atât pe personalul existent, cât și pe cel ce urmează a fi angajat, de a testa această politică financiară care presupune renunțarea la un element al venitului în schimbul măririi altuia.

”În vânzări, această politică nu este fundamental greșită. Un om de vânzări bun, pus în situația de a își face singur banii, va munci mult mai mult și eficient pentru a câștiga mulți bani. Ceea ce angajatorii tind să uite însă este faptul că salariul recompensează, pe langă munca depusă, prezența la timp la program sau desfășurarea activității într-un anumit mod, și elementul de loialitate față de companie. În cazul noilor sosiți în companie, a îi pune să aleagă bonusul în detrimentul salariului nu va face decât să creeze confuzie și așteptări nerealiste din partea ambelor părți implicate”, se mai afirmă în analiză.

Ce criterii ar trebui să aplicați, ca viitori angajați:

  • Alegearea de a accepta o astfel de ofertă vă aparține. Totuși, tratați cu doza de scepticism necesară orice companie care preferă să vă refuze un venit sigur și vă promite, fără a vă cunoaște, și fără ca voi să îi cunoașteți suficient, că într-un an vă veți permite lucruri pe care le-ați visat o viață întreagă.
  • Indiferent de ceea ce vi se spune la interviu, dacă nu aveți posibilitatea de a verifica și din alte surse, mai obiective, spusele recrutorului, nu aveți de unde să știți sigur că bonusurile sunt atât de mari pe cât vi se spune.
  • Vă va fi imposibil să vă dați seama dacă modalitatea de calcul acestor bonusuri este una corectă, sau cât de realizabile și realiste sunt țintele stabilite de managerii companiei pentru obținerea lor.
  • Nu aveți nicio șansă să vă dați seama dacă repartizarea zonelor de vânzări vă va avantaja în obținerea unui bonus mai mare sau mai mult vă va încurca.
  • Nu veți putea ști cât de ușor sau de greu este să vindeți produsele companiei decât după ce vă apucați de treabă.
  • Dacă cineva vă propune salariu minim și bonus lunar de cinci cifre, fiți circumspecți. Întrebați-l pe recrutor de ce, dacă lucrurile merg așa de bine și se câștigă bonusuri așa de mari, nu se plătesc salarii bune mai mari.
  • Întrebați care este vechimea media la acest loc de muncă a actualilor angajați. Asigurați-vă că veți putea lucra suficient de mult acolo încât să vă puteți încasa bonusul.
  • Puneți cât mai multe întrebări legate de cât de realizabile sunt țintele de vânzări propuse de manageri. Întrebați câți dintre angajații actuali le realizează în mod constant.

T.S.

Actrița Sharon Stone, cooptată ca expert în boli infecțioase de echipa Biden

Actriţa americană Sharon Stone, care sprijină de mulţi ani acţiunile de combatere a bolilor infecţioase şi cercetările medicale împotriva maladiei SIDA, a anunţat că...

Iohannis: Nu voi promova carantina la nivel național după alegerile parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, în cadrul conferinței sale de presă de la ora 18.00, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis și prin hotărârea instanței

Tribunalul Constanța a respins miercuri cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a...

Firma de consultanță secretă care a devenit Cabinetul Biden „în așteptare” (Politico)

WestExec Advisors, care arată acum ca un „guvern în așteptare” pentru următoarea administrație, a fost fondată în 2017. Site-ul web pentru consilierii WestExec include...

Evoluția epidemiei de COVID în România cu și fără lockdown. GRAFICE

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prezintă pentru fiecare țară din Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie, într-un raport publicat în...