13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 12:15

Somon în crustă de migdale

spot_img

somon_migdale

Ingrediente:

  • 200 gr file de somon,
  • ¼ coaja de la o lămâie, rasă,
  • 10 migdale,
  • 2 căței usturoi,
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță capere,
  • piper.

Mod de preparare:

Se spală fileul și se trece  apoi printr-un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta în întregime apa de pe el.

somon

Cu ajutorul unul mixer vertical sau al unui robot de bucătărie se mărunțesc usturoiul, migdalele și caperele, apoi se amestecă cu coaja de lămâie, ulei și piper. Amestecul obținut se dă la frigider pentru 2-3 ore, apoi întindem în intregime pe fileu și se așează în tava unsă cu puțin unt (doar în locul unde se așează fileul).

somon1

Se introduce tava la cuptorul încălzit la 165 grade Celsius, pentru 25 minute.

Este important ca această crustp să nu se ardă, pentru că va schimba gustul peștelui.

somon_migdale1

Se servește cald, cu salată  și piure sau cu legume sotate.

Poftă bună!