24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023 - 16:54
No menu items!

Soluție sinistră pentru liceenii din Isaccea: vor face cursuri în casa mortuară

spot_img
Mai mulți elevi ai unui liceu din orașul tulcean Isaccea vor învăța în perioada următoare într-o capelă mortuară, întrucât clădirea liceului Constantin Brătescu este în renovare, potrivit EuropaFM. Lucrările au început în timpul stării de urgență, iar muncitorii mai au nevoie de câteva săptămâni ca să preda măcar o parte din cladire uzului școlar. 

Consiliul de Administrație al liceului Constantin Brătescu împreună cu Asociația de Părinți au încercat să găsească soluții pentru ca elevii să participe totuși la cursuri. Mai multe clase au fost distribuite să învețe în sala de sport, altele în atelierul școlar, printre bancurile de lucru, iar altele în capela mortuară a orașului.

În acest context, prefectul județului Tulcea, Cristian Iordan, susține că elevii nu pot participa la cursuri într-o capela mortuară, însă primarul orașului Isaccea, Anastase Moraru, îl contrazice, întrucât Asociația de Părinți și Consiliul de Administrație al liceului au aprobat această soluție provizorie.

Folosirea unei aripi a capelei mortuare a primit și binecuvântarea Parohiei Isaccea. Potrivit primarului, capela mortuară a orașului funcționează într-o „o clădire nou-nouță”, iar partea pentru „învățământ”, care are acces separat, nu ar fi fost folosită niciodată pentru activități religioase.

Doar parterul capelei mortuare, unde sunt ținute, pentru priveghi, persoanele decedate, este folosit.

Liceul din Isaccea este în toiul unui amplu proiect de reabilitare cu fonduri europene.

Autoritățile locale speră că în cel mult două săptămâni, primele două etaje ale școlii să fie date în folisință pentru că elevii să poată reveni, aici, la cursuri.