4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 13:18
No menu items!

Soluție on-line pentru a evita aglomerația la frontieră. Cum aflați cât se stă în fiecare vamă

spot_img

Poliția de Frontieră a pus la dispoziție o aplicație pe site-ul propriu și una pentru telefoanele mobile de tip smartphone, prin care românii pot afla cât timp au de așteptat într-un anumit punct de trecere a frontierei și dacă pot alege o rută alternativă, a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă.

“Începând de miercuri, pe site-ul Poliției de Frontieră a fost operaționalizată o secțiune de informare în timp real a cetățenilor cu privire la situația timpilor de așteptare la punctele de frontieră, care se actualizează periodic. Am cerut să fie o actualizare din două în două ore. Dacă va fi nevoie, această actualizare se va face mai repede. Totodată, pentru perioada următoare, va fi operațională pentru telefoanele mobile, pentru smartphone, o aplicație care să pună la dispoziția participanților la trafic pe de-o parte timpii de așteptare la frontieră, dar și recomandări privind un nou traseu pentru un alt punct de frontieră care să nu fie la fel de aglomerat”, a precizat Tobă.

Potrivit acestuia, traficul în vămi a fost mai mare cu 190% în perioada 19-20 decembrie, comparativ cu un weekend normal.

“În weekend-ul 19-20 decembrie, în 48 de ore, Poliția de Frontieră a înregistrat un tranzit de 426.000 de persoane, dintre care 287.000 de persoane pe sensul de intrare în țară, cele mai tranzitate puncte fiind cele din vestul țării, dar și cele din aeroporturi. Într-un weekend normal, 225.000 de persoane sunt înregistrate la frontieră, din care 111.000 la intrare și 114.000 pe sensul de ieșire. Deci în acest weekend am avut o creștere de 190% a persoanelor care au tranzitat frontierele de stat”, a mai ministrul.

Petre Tobă a arătat că, pentru intervalul 19-20 decembrie, a fost suplimentat la maximum efectivul de polițiști de frontieră.

“Am suplimentat efectivele poliției de frontieră de la 2.578 polițiști de frontieră pe tură într-o zi normală, la 3.324 de polițiști de frontieră. Aș vrea să subliniez faptul că acesta este numărul maxim de polițiști de frontieră care poate fi alocat corespunzător infrastructurii existente. Altfel spus, toate punctele de frontieră au funcționat la capacitate maximă. Pentru perioada de referință, la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria s-au dispus măsuri pentru ca activitatea să fie făcută la capacitate maximă. Am avut 48 de piste de intrare în România, față de 36 de piste pe sensul de ieșire”, a completat Tobă.