4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:29
No menu items!

Soluția Pintea pentru criza rezidențiatului: Iohannis să numească un interimar la Educație pentru două zile

spot_img

Ministrul Sănățății, Sorina Pintea a declarat duminică  într-o intervenție la Digi 24 ca președintele României este singurul responsabil pentru amânarea examenului de rezidentiat, prin refuzul de a numi un ministru interimar la Educație.

Examenul de rezidențiat a fost amânat pe data de 8 decembrie, după ce inițial ar fi trebuit să aibă loc la începutul lunii octombrie. Sorina Pintea spune însă că acest lucru se putea rezolva dacă președintele ar fi numit la Educație un ministru chiar și pentru două zile numai pentru a semna ordinul necear organizării examenului de rezidențiat. Astfel, Sorina pintea apreciază că președintele „nu și-a îndeplinit obligația constituțională”. 

„Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public legat de acest examen, dar nu avem un ministru interimar al Educaţiei, nu am avut pentru că Preşedintele nu a numit acest ministru, nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională.
„Din punctul nostru de vedere, Ministerul Sănătăţii şi-a respectat toate atribuţiile pe care le are în organizarea examenului de rezidenţiat, exact ca şi în ceilalţi ani.
“Preşedintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile astfel încât aceste ordine să poată fi semnate”, a concluzionat ministrul interimar al Sănătăţii.