10.6 C
București
miercuri, 12 mai 2021 - 5:35

Soluția Ministerului Sănătății la spitalele infectate: să-i transfere pe răniții din Colectiv în străinătate

Prima măsură pe care vrea să o ia Ministerul Sănătății pentru răniții din Colectiv, în scandalul spitalelor infectate cu bacterii, este să facă mai multe transferuri în străinătate.

Ministerul Sănătății va face o evaluare a răniților, raportul urmând a fi publicat săptămâna viitoare, împreună cu un plan de transfer.

Decizia a fost luată în urma declarațiilor făcute ieri de medicii de la Spitalul de Arși, care au recunoscut că 3 dintre cei 6 pacienți aduși la ei cu răni grave, au murit din cauza infecțiilor cu bacterii din unitatea spitalicească.

În spitalele din țară mai sunt internați 31 de pacienți, în timp ce în străinătate au fost transferați 30 de pacienți.

În situațiile în care există recomandare din partea specialiștilor, Ministerul Sănătății va aproba transferul în străinătate al pacienților cu arsuri aflați în îngrijirea spitalelor din România. Tot prin intermediul MAE, spitalele din străinătate care îngrijesc victimele incendiului din 30 octombrie au fost înștiintate despre intenția Ministerului Sănătății de a demara, în cursul anului 2016, un program  de schimb de experiență între medicii români și cei străini care se ocupă de tratamentul pacienților cu arsuri.

comunicat MS

Reprezentanții ministerului mai spun că toate costurile deplasărilor și spitalizărilor, din țară sau din străinătate vor fi suportate de la bugetul de stat.