13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:04
No menu items!

Soluție de criză: Un hipermarket din Oradea se transformă în spațiu logistic

spot_img

hipermarket pic

Hipermarketul PIC Oradea a fost vândut către Western Logistics SRL, care va reconverti noua achiziție într-un spațiu logistic. Noul proprietar a început deja demersurile de compartimentare şi închiriere, în întregime sau parţial, pentru companii interesate de producţie industrială, stocare şi distribuţie, logistică, dar şi pentru spaţii de birouri.

„Tranzacția s-a realizat în contextul unei piețe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeosebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cumpărătorul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC”, a declarat Cristian Răvăşilă, Liderul Echipei de Servicii de Restructurare a Afacerii, PwC România.

Western Logistics SRL este o firmă afiliată grupului Alf Mizzi & sons Ltd, unul dintre cele mai prestigioase din Malta, ce acoperă o gamă largă de segmente de afaceri, incluzând dezvoltări imobiliare, distribuție, retail, publicitate, turism, producție si mass media. PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services este lichidatorul Pic SA.

„Suntem încântaţi de realizarea acestei tranzacţii. Considerăm că piaţa din România oferă perspective atrăgătoare de dezvoltare pentru parcurile industriale, îndeosebi pentru parcurile logistice din vestul ţării, care au acces rapid la piaţa Europei Centrale”, a declarat Jonathan Diamantino, Managing Director al Western Logistics SRL.

Pic SA a intrat în procedura de faliment în anul 2012 şi mai deține încă patru hipermarketuri, la Pitești, Brăila, Călăraşi şi Craiova, aflate în diverse stadii procedurale de valorificare.

foto: www.bihon.ro

C.C.