10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 8:40

Solidaritatea din străinătate. Mii de români au protestat în Diaspora

spot_img

Mii de români din diaspora s-au organizat pe Facebook și au organizat proteste, din solidaritate cu cele din Piața Universității.

Manifestaţii de solidaritate cu victimele din clubul Colectiv şi cu protestatarii din ţară au avut loc în Spania, la Madrid, la Roma în Italia, la NEW York în SUA sau la Haga, în Olanda.

Românii din străinătate au strigat, la fel ca cei strânși seară de seară în Piața Universității, “Corupţia ucide” şi “Vrem schimbare”, “Vrem o guvernare curată”. În fața consulatului român din New York, câteva zeci de români din diaspora au adus flori și lumânări, dar și mesaje pe care vor să le transmită președintelui Klaus Iohannis. Cele 300 de persoane au ținut și momente de reculegere în memoria celor decedați în urma tragediei din clubul Colectiv.

Peste 300 de români au demonstrat şi la Haga, sub sloganul “Olanda pentru Colectiv/împotriva clasei politice corupte care a făcut posibilă această tragedie”. Oamenii au pornit și într-un marş, din faţa gării centrale, care a continuat prin faţa Palatului Păcii şi s-a încheiat în faţa Ambasadei României, unde s-au adus flori în memoria victimelor.

300 de români s-au strâns şi în faţa Ambasadei României de la Roma.