23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 8:56
No menu items!

Solidaritate cu Ucraina. Sute de persoane protestează în centrul Bucureștiului

spot_img

Sute de bucureșteni participă, sâmbătă, la o manifestaţie de solidaritate cu poporul ucrainean. În fața Ambasadei Ucrainei s-a scandat ”Ucraina” şi ”Zelenski”, fiind intonat imnul ţării vecine. Apoi, participanţii s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a protesta faţă de invadarea Ucrainei şi pentru a cere oprirea războiului. Un tânăr a aruncat cu ouă înspre clădirea misiunii diplomatice a Rusiei, iar altul și-a pus mâinile mânjite cu vopsea roșie pe gardul acesteia, ambii fiind ridicați de jandarmi pentru verificări.

Astfel, sâmbătă după-amiază, participanţii la protest au mers inițial la Ambasada Ucrainei la București, unde au afișat steagul Ucrainei, unul chiar de mari dimensiuni, dar şi mesaje precum „Stop Putin”, „No war” („Fără război”), „Peace Ukraine”, „Solidari cu oamenii din Ucraina”. 

O parte a celor prezenţi au intonat imnul Ucrainei şi au scandat, printre altele, „Asasin, Putin asasin” şi „Ucraina”.

Participanţii au plecat ulterior în marş către Ambasada Rusiei la Bucureşti, iar coloana a fost întâmpinată de claxoane de susţinere ale celor aflaţi în trecere, transmite Agerpres. 

Oamenii îşi exprimă solidaritatea cu poporul ucrainean şi îi cer preşedintelui rus, Vladimir Putin, să oprească războiul.  

Între participanţi sunt foarte mulţi etnici ucraineni, multe dintre lozinci fiind scandate în limba natală.  

R. Dan