marți, 20 octombrie 2020 - 3:58

Soleanca

La Iași, nu mai există locuri la ATI. Spitalul lui Tătaru nu poate fi utilizat

Toate paturile de Terapie Intensivă din municipiul Iaşi care tratează bolnavi de Covid-19 sunt ocupate, şefii sistemului sanitar ieşean căutând soluţii pentru internarea cazurilor...

Managerul Spitalului Timișoara îndemna românii să aleagă politic, acum se teme că medicii vor alege pacienții

Managerul Spitalului "Victor Babeș" din Timișoara, Cristian Oancea, cel care îndemna românii să meargă la vot, susține că, în actualele condiții, medicii vor ajunge...

Restricțiile în Capitală, modificate radical de Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență emite o a doua hotărâre, în cursul aceleiași seri, modificând-o pe prima în mod substanțial. Creșele și after...

Iohannis: Autoritățile au și greșit, dar nu e haos

Președintele Klaus Iohannis a admis, luni seara, în cadrul unei conferințe de presă, că autoritățile centrale au luat măsuri bune, dar au făcut și...

Soleanca este o ciorbă de afumătură, pe care o puteți servi în restaurantele cu specific moldovenesc sau basarabean. Se poate pregăti dintr-un singur tip de afumătură sau din mai multe. De regulă, se prepară din afumătura rămasă după Crăciun. Ce face diferența între o ciorbă  românească și soleanca este faptul că aceasta din urmă se acrește cu castraveți murați

soleanca

Ingrediente:

  • 150 gr afumătură,
  • 1 ceapă medie,
  • 200 grame țelină,
  • 1 morcov,
  • 2 cartofi,
  • 100 grame mazăre,
  • 3 linguri suc de roșii (sau bulion),
  • 3 castraveți murați,
  • 2 linguri ulei,
  • mărar și pătrunjel,
  • sare și piper.

Mod de preparare:

Ceapă se toacă mărunt și se sotează în ulei. După ce devine sticloasă, se adaugă sucul de roșii.

Afumătura se taie fâșii și se adaugă peste ceapa călită.

soleanca1

După ce s-a strâns puțin, se adaugă apă și se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă țelina și morcovul tăiate cubulețe.

Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă cartofii.

Între timp, castraveții se trec printr-un jet de apă rece, apoi se taie fie în fâșii, fie felii.

soleanca_castraveti

După ce s-au fiert cartofii, se adauga mazărea, mărarul, pătrunjelul și castraveții. Nu se lasă mai mult de 10 minute, pentru a evita sfărâmarea castraveților.

soleanca_2

Se servește caldă, simplă, sau opțional puteți adăuga ou fiert și măsline.

soleanca_3Poftă bună!

Noile restricții pentru București intră în vigoare în această noapte. Care sunt acestea

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului București s-a întrunit luni în şedinţă, pentru a constata rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 din...

Stare de asediu în capitala Europei. Belgia a pierdut controlul asupra pandemiei

Belgia introduce de luni, ora 23.59, starea de asediu, care cuprinde inclusiv o interdicție de deplasare pe timpul nopții. Belgia pierde controlul asupra celui...

Eurostat: România a înregistrat în august cea mai mare creștere din UE în construcții

Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 12,4%, în luna august 2020 comparativ cu aceeaşi lună din anul anterior, acesta fiind...

De marți, masca va fi obligatorie în București, în toate spațiile

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică seară că masca va deveni obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise din București, după ședința de...

Orban despre candidatul penal al PNL de la Olt: Nu încalcă criteriile de integritate ale partidului

Premierul Ludovic Orban a venit cu precizări privind o parte din candidații PNL la alegerile parlamentare care au probleme cu legea, putând fi considerați...