32.4 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:13
No menu items!

Soldaţi sirieni gazaţi în noi incidente, afirmă ambasadorul sirian la ONU

spot_img

Soldaţi sirieni gazaţi în noi incidente, afirmă ambasadorul sirian la ONU

Ambasadorul sirian la ONU Bashar Jaafari a declarat miercuri că zeci de soldaţi sirieni au inhalat gaze toxice şi a cerut ONU să ancheteze aceste noi incidente „odioase”, informează AFP.

Jaafari a solicitat secretarului general al ONU Ban Ki-moon să prelungească misiunea echipei de experţi ai ONU, care se află în prezent în Siria în vederea investigării unui presupus atac chimic al forţelor siriene în apropiere de Damasc în 21 august.

Conform ambasadorului, „zeci” de soldaţi sirieni au fost trataţi în spitale după incidentele produse pe 22, 24 şi 25 august la periferia Damascului.

Aceste declarații au fost făcute în momentul când ambasadorii celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate dezbăteau cu uşile închise un proiect de rezoluţie britanic ce ar justifica o lovitură militară contra regimului sirian.

Un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq, a declarat că ONU nu a primit încă o scrisoare oficială din partea Damascului în legătură cu acest incident, reamintind totodată că „prioritatea” pentru anchetatorii ONU este de a clarifica incidentul de pe 21 august în Ghouta, la periferia Damascului şi nu a exclus că aceştia ar putea să treacă apoi la alte locuri.

C.I.