17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:59

Șoferii români ar putea primi amenzi usturătoare, conform noilor completări ale Codului Rutier

spot_img

O propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, ce prevede anumite completări ale articolelor din capitolul VI, destinat reglementărilor infracţiunilor şi pedepsele aplicate, a fost depusă la Senat, miercuri, 23 iunie. Șoferii ar putea primi amenzi mult mai mari, pentru greșelile în trafic.

Schimbarea Ordonanţei privind circulaţia pe drumurile publice ar putea însemna amenzi crescute pentru anumite categorii de contravenienţi.

Propunerea legislativă numărul B277/2021, depusă la Senat miercuri, 23 iunie 2021, prevede completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, după cum urmează:

După punctul 23 de la alineatul (1) al articolului 102, se introduce un nou punct, punctul 231, care va avea următorul cuprins: nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurată Iăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului Iăsat la dispoziţia pietonilor”.
 

Această încadrare a faptei prevede o sancţiune de 6 puncte de penalizare. Sancţiunea pentru această încălcare a regulilor este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni care prevede între 9 şi 20 de puncte de amendă.

Clasele de sancţiuni sunt: