-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 4:53
No menu items!

Șofer împușcat mortal de un polițist de la Rutieră. Arma s-ar fi descărcat accidental

spot_img

Un șofer în vârstă de 26 de ani – pus sub acuzare în trei dosare penale și suspectat de comiterea unei noi fapte – a fost împușcat mortal, joi, în zona industrială a orașului Vaslui, de un polițist de la Rutieră care-l urmărea pentru că a refuzat să oprească la somațiile sale. 

Inițial, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) anunțau că, în zona industrială a municipiului Vaslui, un agent de poliție din cadrul Biroului Rutier a urmărit un bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni, încercând să-l oprească prin somare verbală și foc în plan vertical. “Arma agentului s-a descarcat, în mod accidental, rănindu-l pe bărbatul urmărit, în zona capului, acesta fiind transportat la spital, în stare gravă”, precizau oficialii IGPR. În ciuda efoturilor medicilor, bărbatul a încetat, însă, din viață. 

Polițistul este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Potrivit polițiștilor, șoferul împușcat mortal joi avea 26 de ani și era din comuna Pușcași, județul Vaslui.

Pe 24 august 2016, acesta a fost pus sub acuzare, într-un dosar penal deschis pe numele său de Poliția Rutieră, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Pe 24 decembrie 2016, tânărul s-a ales cu un nou dosar penal pentru refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducere fără permis. Cele două dosare au fost ulterior conexate, iar, pe 11 martie anul trecut, bărbatul a fost trimis în judecată. Instanța nu a pronunțat, însă, până acum o decizie definitivă în acest caz.

Pe 12 octombrie 2017, tânărul a urcat din nou băut la volan și a provocat un accident rutier, fără victime. S-a ales cu un nou dosar penal, sub acuzațiile de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Dosarul se află încă în lucru, sub coordonarea procurorilor. 

Joi, tânărul a fost surprins din nou la volanul mașinii, fără permis. 

R.D.