11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:12

Șoc pentru un șofer din Cluj. Peste 400 de lei, pentru 6 ore de parcare la Spitalul Clinic Județean

spot_img

O situație cu totul ieșită din comun a fost semnalată la Cluj, unde parcarea Spitalul Clinic Județean a ajuns să fie una dintre cele mai scumpe din Europa. Un șofer s-a trezit că are de plată 425 de lei după ce a lăstat mașina 6 ore în parcare.

Parcarea Spitalului Clinic Județean din Cluj-Napoca este printre cele mai scumpe din Europa. O oră costă 60 de lei, iar prețul crește de la oră la oră.

Conducerea instituției a stabilit prețuri și de 7 ori mai mari față de media din oraș. Un clujean care nu a fost atent la tariful de parcare și și-a lăsat mașina 6 ore, s-a trezit că are de plată 425 de lei.

”Spațiul limitat al curții interioare nu reușește desigur să acopere necesarul locurilor de parcare. Prețurile cresc tocmai ca să descurajeze staționarea pe termen lung și să permită un trafic mai fluid în curte”, a fost explicația purtătorului de cuvânt al unității medicale, Flavia Topan, pentru stiridecluj.ro.

Topan a mai sfătuit șoferii să parcheze lângă primărie, unde ar fi mai multe locuri de parcare și unde tariful este puțin mai mic, de 40 de lei pe oră.

În urmă cu o lună, parcarea la Spitalul Clinic Județean din Cluj costa aproximativ 50 de lei pe oră, potrivit bonului postat pe internet de un șofer.

Între timp, tariful a crescut la 60 de lei pe oră.

                                                                                  C.Dumitrescu