6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:09

Soarta dosarului “10 august” se decide pe 10 august

spot_img

Curtea de Apel București a amânat, joi, pentru data de 10 august, cererea procurorului-șef DIICOT, Giorgiana Hosu, de confirmare a ordonanței prin care s-a dispus redeschiderea anchetei în dosarul 10 august.

În urmă cu câteva zile, procurorul-sef al DIICOT a admis plângerile formulate de către petenți împotriva Ordonanței din data de 26 iunie 2020, care clasa partial acuzații din Dosarul 10 august, și a dispus redeschiderea urmăririi penale. Potrivit legii, doar un judecător poate confirma redeschiderea urmăririi penale.
Ordonanța a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București în vederea confirmării, urmând ca după rămânerea definitivă a unei eventuale redeschideri, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Parchetelor Militare.

DIICOT a clasat, inițial, părți din dosarul „10 august”, între care și aceea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.