11.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 4:24

Soarta Coaliției PSD – ALDE se decide miercuri pe înserat, la Vila Lac

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu se vor întâlni miercuri seară pentru a stabili dacă rămân în aceeași formulă la guvernare.

Potrivit Antena 3, Viorica Dăncilă este aşteptată de Călin Popescu Tăriceanu la ora 18:00 la Vila Lac, după ce premierul nu a venit la întâlnirea programată luni, tot la Vila Lac. Liderii ALDE au fost enervaţi de faptul că premierul Dăncilă nu şi-a motivat absenţa, discuțiile fiind derulate, din partea PSD, de Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, iar din partea ALDE fiind prezenți președintele formațiunii și al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar și secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu.

Tăriceanu a anunțat, săptămâna trecută, că premierul are un ultimatum până în 20 august pentru rezolvarea nemulţumirilor ALDE legate de restructurarea guvernului, de faptul că nu a fost consultat cu privire la propunerile de comisar european, dar și de candidatura Vioricăi Dăncilă la președinție, în loc de stabilirea unui candidat unic al stângii, așa cum se stabilise în primăvară.

E. Stan