10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 18:41
No menu items!

Soțul unei judecătoare de la Curtea de Apel Craiova, acuzat în dosarul lui Adrian Mititelu

spot_img

Iancu Crăciunoiu, fost director general al Autorității Rutiere Române în timpul Guvernării Boc, soțul judecătoarei Simona Crăciunoiu, s-a prezentat miercuri, la DIICOT, pentru a-i fi aduse la cunoștință învinuirile

craciunoiu_iancu

Fostul director general al Autorității Rutiere Române (ARR) în mandatul lui Radu Berceanu (PDL) la Ministerul Transporturilor, Iancu Crăciunoiu, soțul judecătoarei Simona Crăciunoiu de la Curtea de Apel Craiova, a fost pus sub acuzare, miercuri, de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în dosarul care-l vizează pe Adrian Mititelu.

Crăciunoiu s-a prezentat, miercuri, la sediul central al DIICOT pentru a-i fi prezentate acuzațiile care i se aduc în această cauză.

Alături de fostul director general al ARR, tot miercuri, a fost audiat de anchetatori și Fănel Trandafir – un lider interlop din Craiova.

Joi, este așteptat din nou la sediul DIICOT și Adrian Mititelu, finanțatorul fostei echipe de fotbal Universitatea Craiova. În acest dosar, Mititelu a fost audiat de anchetatori și pe 24 aprilie anul acesta, fiind acuzat de evaziune fiscală. Dosarul a fost redeschis pe 13 februarie 2013, de DIICOT – Structura Centrală, fiind infirmată o soluție inexplicabilă de NUP, deși existau documente clare emise de ANAF Dolj care dovedeau activitatea ilicită a firmelor lui Mititelu.

În cauză, au mai fost învinuiţi Bulai Gabriel, Oprea Gigi Cristian, Roșianu Daniel, Negru Nuti Claudia, Preoteasa Gigel, Joavina Gheorghe-Sorin şi Ionescu Stefan.

Procurorii arătau la acea dată că au pus sechestru pe 25% din acţiunile Fotbal Club U Craiova SA, deţinute de Adrian Mititelu (11%) şi Gigel Preoteasa (14%), valoarea cumulată a acestora fiind de 500.000 de euro. Procurorii anchetau și activitatea societății Cetatea Banilor City SA, fiind instituit sechestru pe acţiunile deţinute de Adrian Mititelu, Gigel Preoteasa, Sorin Joavină şi Negru (Preoteasa) Nuţi Claudia.

Andrei Tudor