6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:29

Soțul cântăreței Sanda Ladoși, reținut pentru evaziune fiscală

spot_img

foto: cursdeguvernare.ro
foto: cursdeguvernare.ro

Omul de afaceri Ștefan Tache, soțul cântăreței Sanda Ladoși, a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală, el urmând a fi dus vineri în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ștefan Tache a fost reținut joi noaptea alături de alte șase persoane, sub acuzația că fac parte dintr-o grupare specializată în săvârșirea de infracțiuni din sfera macro-criminalității economico-financiare.

Gruparea acționa pe raza Capitalei și era specializată în obținerea unor importante beneficii financiare, în urma derulării unor operațiuni de achiziții intracomunitare de bunuri (materiale de construcții), urmate de vânzarea acestora pe teritoriul național.

Membrii grupării au înregistrat operațiuni nereale în evidențele contabile ale unui număr de 18 societăți comerciale pe care le controlau, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, respectiv diminuarea cuantumului TVA de plată.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin eludarea plății TVA, este estimat la suma de aproximativ 4 milioane euro.

A.V.