28.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 17:03
No menu items!

Soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, acuzată de trafic de influență. UPDATE

spot_img

Procurorii DNA fac percheziții la Spitalul Județean Cluj, unde este angajată soția senatorului, Mihaela Lucia Cordoș, care ar fi implicată în angajări ilegale

Alexandru-Cordos

UPDATE.

Procurorii anunță că și senatorul Alexandru Cordoș, dar și fiica acestuia, Andreea Alexandra Cordoș sunt acuzați alături de Mihaela Lucia Cordoș. Atât senatorul PSD, cât și fiica lui știau că mama lor ia bani în schimbul intervențiilor pentru ocuparea unor posturi publice.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

În alte două rânduri, suspecta Cordoş Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj.

comunicat DNA

Procurorii DNA spun că soția senatorului ar fi intervenit pentru angajarea ilegală a cel puțin opt persoane, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 800 și 1500 de euro. „Tariful” nu era fix, ci în funcție de cât avea persoana respectivă sau ce post urma să ocupe.

Astfel, anchetatorii au stabilit că soția senatorului, angajată la departamentul de Resurse Umane al Spitalului Județean Cluj, nu aranja numai concursurile pentru posturile de asistent medical de la unitatea spitalicească, ci și în alte instituții – Inspectoratul Școlar Județean Cluj sau Casa Județeană de Pensii.

De exemplu, soția senatorului ar fi promis unei persoane că în schimbul influenței pe care Alexandru Cordoș, senator din 2008, o are asupra inspectorului general al județului, îi poate asigura un pos de profesor suplinitor la o școală din municipiul Cluj Napoca.

Procurorii DNA mai susțin că există indicii că senatorul știa de aranjamentele soției sale. după percheziții, anchetatorii vor stabili dacă emit ordonanțe de reținere asupra vreunei persoane, sau dacă acuzații vor fi cercetați în libertate.

M.N.