14.6 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 17:25

Soția senatorului Alexandru Cordoș, reținută, își folosea fiica pe post de cărăuș

spot_img

Mihaela Cordoș primea bani pentru a facilita obținerea de locuri de muncă

Mihaela_Alexandru Cordos

Procurorii DNA Cluj au reținut-o pe soția senatorului PSD Alexandru Cordoș, Mihaela Cordoș, sub acuzația de trafic de influență, în formă continuată (26 de fapte).

Mihaela Cordoș, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a fost reținută, joi seara, la ora 21, urmând a fi prezentată Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dosarul se va judeca la instanța supremă pentru că și soțul ei, senatorul Alexandru Cordoș, este urmărit penal.

Potrivit DNA, din noiembrie 2014 până în prezent, Mihaela Cordoș a primit de la mai multe persoane sume cuprinse între 1.000 și 10.000 lei, promițând că, prin influența pe care ea și soțul său, Alexandru Cordoș, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, pentru a obține locuri de muncă sau funcții precum cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

Fiica, pe post de cărăuș

În perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaela Cordoș ar fi fost sprijinită și de fiica sa, Andreea Cordoș. Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoș s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a dat acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. În alte două rânduri, Andreea Cordoș a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

Andrei Tudor