11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 12:00
No menu items!

Soția lui Bercea Mondial, audiată în procesul de trafic de influență al lui Mircea Băsescu

spot_img

Fănica Anghel, soția lui Bercea Mondial a fost audiată ca martor în procesul în care fratele președintelui este acuzat alături de Marian Căpățână de trafic de influență

basescu_bercea2

Fănica Anghel a plâns în fața judecătorilor și că vrea înapoi toți banii pe care familia ei i-a dat, în două tranșe, lui Mircea Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpățână. Banii, 600.000 de euro, ar fi fost dați sub pretextul că Sandu Anghel, arestat prevetiv pentru tentativă de omor, va fi scăpat de închisoare.

Magistrații Tribunalului Constanța au stabilit ca la următorul termen al procesului, pe 24 aprilie, să fie audiată tot ca martor și fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel. Tot pe 24 aprilie, instanța va analiza oportunitatea audierii, în calitate de martori, a ginerelui și fiului lui Bercea Mondial, respectiv Marius Constantin și Grinică Anghel, dar și a soției lui Mircea Băsescu, Doina Băsescu, în cazul în care aceasta va dori să facă declarații.

Mircea Băsescu și Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014, de procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a început derularea procesului.

În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanța au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore — la o firmă din Portul Constanța pe care acesta o administrează.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunțător (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Căpățână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum și a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obține o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

S.M.