20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 17:14

Soția baronului de la Caraș, Sorin Frunzăverde, în dosarul mitei de la Universitatea Reșița

spot_img

Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa, este audiată ca martor, în dosarul în care mai mulţi profesori sunt cercetaţi pentru că ar fi luat mită

Sorin_Frunzaverde_SZ

Doina Frunzăverde, soţia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost citată pentru a da declaraţii în dosarul în care mai mulți profesori de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, luare de mită sau folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. În urmă cu două săptămâni, procurorii au fpcut percheziții la universitate și la locuințele unor profesori, unul dintre aceștia fiind prins în flagrant, în timpul examenului, când primise o sumă de bani și un parfum de lux. Anchetatorii au stabilit că studenții plăteau între 300 și 400 de euro pentru promovarea unor examene și a lucrăeilor de licență.

Conferenţiarul universitar Florinel Ionel Franţ a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual,iar colega sa prinsă în flagrant, conferenţiarul universitar Irina Oriol, a fost reţinută pentru trafic de influenţă în formă continuată. Cei doi profesori au fost apoi arestaţi preventiv. În aceeași anchetă, preşedintele Senatului universităţii, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiţă şi lectorul universitar Mihai Vişan sunt cercetaţi sub control judiciar.