29.4 C
București
luni, 2 august 2021 - 23:42

Snowden se va întâlni la Moscova, cu organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului

spot_img

Snowden se va întâlni la Moscova, cu organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului

Fostul tehncian CIA, Edward Snowden, care a demascat un program secret al guvernului SUA de supraveghere electronică, se va întâlni vineri după-amiază pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, cu avocaţi şi reprezentanţi ai organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului, relatează Interfax.

Întâlnirea a fost confirmată pentru Interfax de un purtător de cuvânt al aeroportului, care a mai declarat că Snowden intenţionează să facă o declaraţie cu această ocazie și  a solicitat în acesc scop participarea a reprezentanţilor Amnesty International, Transparency International, Human Rights Watch şi ai misiunii ONU la Moscova.

Totodată, avocatul Guenrikh Padva, cel care l-a apărat pe Mihail Hodorkovski, a confirmat pentru France Presse că a primit din partea lui Snowden o invitaţie la această întâlnire.

Snowden erte în prezent, blocat de aproape trei săptămâni, în zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo din Moscova şi a cerut azil în 21 de ţări, dintre care majoritatea au refuzat. Trei ţări latino-americane, Venezuela, Nicaragua şi Bolivia s-au declarat dispuse să-l primească pe teritoriul lor.

C.I.