3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 9:21
No menu items!

Snowden poate călători şi munci unde dorește în Rusia

spot_img

Snowden poate călători şi munci unde dorește în Rusia

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, care a primit pe 1 august azil temporar în Rusia, este liber să călătorească şi să muncească unde dorește în această ţară, însă nu poate ocupa posturi oficiale, a anunţat vineri un responsabil al Serviciului federal rus pentru Imigraţie din regiunea Moscovei, informează EFE.

„Potrivit legii, are dreptul să se deplaseze în interiorul Rusiei şi să lucreze aproape oriunde, cu excepţia, evident, a posturilor oficiale”, a declarat Oleg Molodievski, precizând că în cazul în care Snowden va înainta respectivului serviciu o cerere de a fi transferat într-o altă regiune, atunci i se va oferi „această oportunitate”.

După ce a stat mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova,

Fostul tehnician CIA, care a dezvăluit un important program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, a primit, la cererea sa, azil temporar din partea Rusiei şi a părăsit zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova. El aşteapă să fie vizitat de tatăl său, care a depus dosarul pentru a obține viza rusă.

Afacerea Snowden a tensionat relaţiile ruso-americane, preşedintele Barack Obama anulând întâlnirea cu Vladimir Putin, programată pentru începutul lunii septembrie la Moscova. Washingtonul continuă să solicite expulzarea fostului tehnician în ţara sa, unde este inculpat pentru spionaj.

C.I.