23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 19:28

Snowden pledează, într-o scrisoare deschisă, pentru o “soluție globală” în vederea limitării activităților de spionaj

spot_img

 Edward_Snowden1

Edward Snowden, fostul consultant NSA, aflat la originea dezvăluirilor privind activitățile de spionaj al serviciilor secrete americane, pledează, într-o scrisoare deschisă, pentru “o soluție globală” care să limiteze în mod legal acțiunile de supraveghere a cetățenilor și politicienilor, potrivit EFE.

În scrisoarea publicată duminică, în exclusivitate, de revista germană “Der Spiegel” sub titlul “Un manifest pentru adevăr”, Snowden susține că societatea “nu poate uita că spionajul masiv este o problemă globală care cere o soluție globală” fiind de părere că “Avem obligația morală să ne preocupăm ca legile și valorile noastre să limiteze programele de spionaj și să apere drepturile omului”.

Fostul consultant NSA acuză “unele guverne” (după ce anterior a făcut referire la Washington și Londra) că au pornit “o campanie de persecuție” împotriva sa și că vor să elimine dezbaterea publică asupra spionajului.

“Cine spune adevărul nu comite nicio crimă”, conchide Snowden, repetând o frază dintr-o altă scrisoare a sa trimisă recent guvernului german.

C.A.