6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 12:22
No menu items!

Snowden încă nu a „acceptat oficial” oferta de azil politic din partea Venezuelei

spot_img

Snowden încă nu a „acceptat official” oferta de azil politic din partea Venezuelei

Fostul technician CIA, Edward Snowden „încă nu a acceptat official” oferta de azil politic din partea preşedintelui Venezuelei, a anunţat marţi seară WikiLeaks, contrazicând afirmaţiile făcute anterior de un parlamentar rus, potrivit AFP.

Edward Snowden încă nu a acceptat oficial azilul în Venezuela”, a informat WikiLeaks pe contul de Twitter, adîugând că „țările în cauză vor face un anunţ dacă şi când va fi oportun. Anunţul va fi confirmat atunci prin grija noastră”.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a camerei inferioare (Duma) a parlamentului rus, Alexei Puşkov, publicase cu câteva ore înainte un mesaj pe contul său de Twitter în care susţinea că Snowden, „cum era de aşteptat”, a „acceptat propunerea de azil politic a lui (Nicolas) Maduro”.  După circa o jumătate de oră de la postare, mesajul a fost ștes de pe contul acestui parlamentar apropiat Kremlinului.

Snowden erte în prezent, blocat de două săptămâni în zona de transit a aeroportului Șeremetievo din Moscova şi a cerut azil în 21 de ţări, dintre care majoritatea au refuzat. Trei ţări latino-americane, Venezuela, Nicaragua şi Bolivia s-au declarat dispuse să-l primească pe teritoriul lor. Numeroase incertitudini planează însă asupra modului în care fugarul, căutat pentru spionaj de Washington şi invizibil de la plecarea sa din Hong Kong la 23 iunie, ar putea să ajungă în ţările respective.

C.I.