8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:30

Slovenia se pregătește să ridice un gard la granița cu Croația pentru a controla fluxul de migranți

spot_img

Autorităţile din Slovenia au dus miercuri dimineaţa camioane cu sârmă la graniţa cu Croaţia pentru a începe construirea unui gard cu ajutorul căruia să controleze mai bine fluxurile de migranţi care tranzitează teritoriul său în drumul lor către Occident.

Camioane transportând sârmă ghimpată au sosit miercuri în satul sloven Veliki Obrez, situat în apropiere de granița Sloveniei cu Croația, scrie Reuters.

Marţi, premierul sloven Miro Cerar declarase că ţara sa va instala la frontiera cu Croaţia “obstacole tehnice temporare” pentru a controla mai bine afluxul de migranţi.

“Aceste obstacole, printre care şi un gard dacă va fi necesar, vor avea drept scop să-i dirijeze pe migranţi spre posturile de frontieră”, a precizat şeful guvernului sloven.

El a subliniat însă că punctele de trecere a frontierei vor rămâne deschise.

“Nu închidem frontiera. Vrem să asigurăm un flux controlat şi sigur de migranţi şi să prevenim o catastrofă umanitară”, a precizat Cerar.

Peste 170.000 de migranţi şi refugiaţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa au trecut graniţa în Slovenia de la jumătatea lui octombrie.