Sloganul obscen “M..E PSD”, folosit în beneficiul unei campanii USR

Sloganul “M..E PSD” a fost “rostogolit” pe reţelele de socializare online, devenind cel mai viralizat mesaj după ce a apărut sub forma unui număr de înmatriculare sau ca mesaj de zeci de metri pe un deal în Cluj. O altă manevră online lasă să se înţeleagă că întreaga “isterie” online a fost anticipată, iar firul operaţiunii duce la campania USR “Fără penali în funcţii publice”, scriu jurnaliștii de la stiripesurse.ro

Potrivit acestora, pe 26 iunie 2018, o persoană din comitatul Avon din Anglia înregistra la godaddy.com domeniul “muiepsd.com”. În prezent, adresa de internet este redirecţionată către site-ul farapenali.usr.ro. Acest lucru nu înseamnă automat că domeniul este înregistrat de reprezentanţii USR, proprietarul domeniului putând fi un simplu simpatizant al campaniei “Fără penali în funcţii publice”.

Mesajul “M..E PSD” a ajuns unul viral abia pe 18 iulie, la aproape o lună după înregistrarea domeniului muiepsd.com, odată cu apariţia pe şoselele din România a unei maşini din Suedia cu numărul de înmatriculare “MUIEPSD”.

Strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească “Fără penali în funcţii publice” a început în martie şi mai durează încă o lună. Timp de şase luni, iniţiativa cetăţenească trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, la nivel naţional, în cel puţin 21 de judeţe. În acest moment, mai este nevoie de aproape 200.000 de semnături. Iniţiativa USR are ca scop modificarea articolul 37 din Constituţie care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: “(3) Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

NICIUN COMENTARIU