9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:07
No menu items!

Slăbește în 3 zile cu grepfrut

spot_img

  Slăbește în 3 zile cu grepfrut

La baza dietei cu grepfrut stă un ingredient ”magic” pe care fructul îl conține și care, combinat cu proteinele, duce la pierderea în greutate. Această dietă este renumită datorită efectului ei rapid de pierdere a greutății, însă, din păcate, se pierde apa din țesuturi și nu grăsimile. În urma acestei diete se pierd aproximativ 5 kilograme în timp de 12 zile, însă dieta nu garantează controlul greutății pe termen lung.

Această dietă are un nivel scăzut de carbohidrați, iar aportul de proteine este moderat. Totuși, avem de a face cu o dietă săracă în calorii. Are în jur de 800 pînă la 1000 de calorii pe zi. Ați putea spune că prezența grepfrutului în această dietă nu folosește cu nimic la procesul de pierdere a greutății, însă cu toate acestea, studiile au demonstrat că jumătate de grepfrut sau un pahar de suc de grepfrut luat la o masă cu un conținut normal de calorii poate duce la pierderea în greutate – 3 kg în 12 zile.

Cercetătorii explică că adăugînd grepfrut la o alimentație sănătoasă, se reduc nivelele de insulină astefel conducând la o pierdere mică în greutate.

Consumați cât mai puțină mâncare la micul dejun, la prînz, la cină și înainte de a merge la culcare. Pe timpul zilei beți cafea neagră și cât mai multă apă.

Exemplu de un meniu zilnic:

Mic dejun: 2 ouă fierte, 2 felii de șuncă, cafea neagră, jumătate de grepfrut

Prânz: salată de legume (roșii, castraveți, ridichi, salată verde) cu carne de pui, porc sau vită (în orice cantitate doriți), jumătate de fruct de grepfrut sau un pahar de suc de grepfrut proaspăt.

Cină: legume roșii sau verzi (fac excepție mazărea, cartofului, fasolea uscată, porumbul), o cantitate nelimitată de carne de vită sau pește, jumătate de fruct de grepfrut sau un pahar de suc proaspăt de grepfrut.

 Grepul este un fruct nutritiv cu un conținut scăzut de calorii, 66-84 calorii, bogat în vitamina C și fibre vegetale. Pe lîngă faptul că are indicile glicemic scăzut, este recomandat ca un bun ”arzător de grăsimi” și nu încape nici o îndoială în aceasta.

Dacă doriți să slăbiți repede, puteți folosi acest tip de dietă, iar grepul pe care trebuie să-l consumați în timpul dietei nu este altceva decît folositor, de asemenea fiind foarte sănătos.

 

R.M.