4.3 C
București
luni, 17 ianuarie 2022 - 23:42
No menu items!

Siveco, record de premii într-o competiție europeană a firmelor de IT

spot_img

 

Siveco, record de premii într-o competiție europeană a firmelor de IT
foto: uups.ro

Producătorul român de software Siveco a câștigat miercuri trei premii în competiția European IT&Software Excellence Awards 2013, care a avut loc la Londra. Proiectele premiate au fost cele dezvoltate pentru Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, Banca Naţională a Moldovei şi ACET Suceava.

În finala competiţiei au intrat 64 de companii din 15 ţări. Siveco Romania a primit cinci nominalizări pentru soluțiile implementate în eLearning, eAgriculture, Enterprise Resource Planning şi eBanking. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Siveco România a stabilit un nou record în această competiţie care recompensează bunele practici din IT.

”Suntem singura companie românească premiată și singura companie europeană triplu laureată. Pentru câteva ore, la Londra s-a vorbit românește şi am fost foarte mândru de asta”, a declarat Radu Jugureanu, manager în cadrul Siveco România.

Proiectul pentru Banca Naţională din Republica Moldova a câștigat la categoria ”Vertical Market Solution of the Year”, care a avut ca obiectiv dezvoltarea unui nou model de raportare financiară a băncilor comerciale către banca centrală, aliniat la cerinţele europene în domeniu.

La categoria ”ERP/Supply Chain Management Solution of the Year”, Siveco a primit trofeul pentru implementarea sistemului informatic integrat la compania ACET Suceava, operatorul regional ce gestionează serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Suceava şi alte șapte oraşe din zona de nord-est a ţării.

La categoria ”Government Solution of the Year”, Siveco a fost premiată pentru un sistem IT cu acoperire naţională, implementat la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

V.B.