9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:21

Situație incredibilă în Prahova. Un tânăr, căutat pe munte de zeci de salvatori, a fost găsit acasă

spot_img

Un tânăr, rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse, care a fost căutat de sâmbătă de zeci de salvamontiști, pompieri și jandarmi, a fost găsit, luni, de salvatori, însă nu pe munte, ci acasă.

Daniel era căutat pe traseul Piciorul Pietrei Arse, după ce a anunțat, sâmbătă, că a plecat de la cabana Piatra Arsă spre Poiana Stânii și s-a rătăcit. El a spus că a ajuns într-o zonă cu apă şi ziduri foarte înalte, după care i s-a închis telefonul.

Căutările tânărului de 36 de ani au fost reluate, luni dimineața, fiind mobilizați 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi. După zeci de ore de căutări, s-a descoperit că bărbatul era, de fapt, acasă.

“După 3 zile de căutări, zi și noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornescă telefonul și astfel să aflăm că el se află bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere…”, a transmis Salvamont România.

                                                                                                                  Adina Silav