1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:06
No menu items!

VIDEO Situație dramatică pe Putna. Nivelul apei este peste cel din 2005 când inundațiile au ucis 14 oameni

spot_img

Este risc enorm de inundații pe râul Putna. Apele râului au atins un nivel istoric, depăşindu-l cu 3 centimetri pe cel din vara anului 2005, când au avut loc inundațiile devastatoare în care 14 oameni au murit luați de viituri, 7 dintre ei din localitatea Vadu Roșca. Administraţia Naţională „Apele Române” anunţă că se intervine cu toate mijloacele din dotare pentru apărarea localităților. La Vadu Roşca, localitate aflată la confluenţa Putnei cu Siretul, se montează panouri mobile pe doi kilometri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de “Apele Române”, nivelurile râului Putna la stația hidrometrică Mircești le-au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice înregistrate în anul 2005. În acumulările Călimănești și Movileni a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate în ultimele zile pe râul Siret și pe afluenții săi.

Reprezentanţii „Apele Române” adaugă că, având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de INHGA, asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administraţia Naţională de Meteorologie, oamenii trebuie să ştie că există posibilitatea creşterii severităţii fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben.