17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 5:55
No menu items!

Situația școlară a elevilor, încheiată cu mai puține note. Anunțul ministrului Educației

spot_img

Situația școlară a elevilor se va încheia cu mai puține note. Această este soluția promovată, joi, în ședința de Guvern, de ministrul Educației, Ligia Deca.

“Pe lângă măsurile concrete luate deja prin intermediul celor două ordonanţe de urgenţă din ultimele săptămâni, precum şi prin declaraţia cu anexă, Memorandumul de astăzi, noi am continuat discuţiile pe contractul colectiv de muncă şi, aşa cum s-a văzut şi în comunicatul federaţiilor sindicale, sunt o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din învăţământ. De asemenea, noi, încă de la începutul săptămânii, am organizat întâlniri împreună cu inspectorii şcolari de la nivel judeţean, care la rândul lor, organizează întâlniri cu directorii şcolilor pentru a organiza un program de recuperare în aşa fel încât cadrele didactice şi personalul care revin în unităţile de învăţământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mişcarea aceasta de protest. Există toate premisele şi toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului şcolar şi noi avem toată disponibilitatea în a găsi cele mai bune soluţii. Oricum, la nivelul unităţilor de învăţământ toată lumea îşi doreşte să se reia activitatea pentru a se putea încheia situaţia şcolară şi a putea să susţinem examenele naţionale”, a declarat Ligia Deca.
 
Ea a menţionat că a modificat regulamentul de organizare internă şi de funcţionare în sistemul de învăţământ pentru ca situaţia şcolară a elevilor să fie încheiată cu mai puţine note. 
 
Amalia Capră