4.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 6:25

Situația paturilor la ATI COVID în Capitală și în toată țara

spot_img

În spitalele din România, duminică mai erau libere 175 din cele 1.024 de paturi la ATI COVID, în Capitală fiind disponibile 51 de paturi la terapie intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, conform datelor transmise, luni, de autorități.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1.024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori.

Din totalul de 184 de paturi ATI din Bucureşti avizate de DSP, erau ocupate 133.

Autoritățile precizează că o parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 (obstetrică-ginecologie etc.).

“De asemenea, situația privind numărul de paturi disponibile este în dinamică și variază în funcție de numărul de pacienți internați la ATI și de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi și detașarea personalului medical necesar”, mai arată sursa citată.

Duminică, în România au fost raportate 3.817 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), iar în spitale erau internați cu COVID 7.388 de pacienți.

                                                                                                                Adina Silav