9.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:50

Situația devine tot mai gravă în Capitală. Incidența a ajuns joi la 11,49 la mia de locuitori

spot_img

Rata de incidență COVID în București a depășit 11 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor publicate joi de Direcția de Sănătate Publică, ceea ce reflectă creșterea accelerată a cazurilor de infectare cu Covid-19. De miercuri, masca sanitară este din nou obligatorie în aer liber.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt în vigoare de duminică.

De asemenea, ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Afacerilor Interne privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise în localităţile în care care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mie a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Reamintim că în 30 septembrie incidența a depășit 6 la mia de locuitori, moment în care autoritățile au impus noi restricții. În urmă cu doar două săptămâni rata de infectare în Capitală era de 2,57, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică.

                                                                                         C.Dumitrescu