12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:02
No menu items!

Situație explozivă la Donețk: Separatiștii au plecat spre reședința lui Rinat Ahmetov

spot_img

 Alegerile prezidențiale au tensionat suplimentar atmosfera din estul Ucrainei

Donetk

UPDATE 16.07

Un reprezentant al grupului SCM a declarat că Ahmetov se află la Kiev, dar urma să se întoarcă la Donețk în această seară.

UPDATE 15.34

Au loc negocieri între separatiști și oamenii lui Ahmetov. Separatiștii vor să intre cu forța.

donetk ahmetov

Aproximativ 2.000 de militanți pro-ruși, mulți dintre ei înarmați, au plecat într-un marș spre reședința miliardarului Rinat Ahmetov, care și-a declarat recent susținerea pentru unitatea Ucrainei, în contextul alegerilor prezidențiale de duminică.

Grupul de separatiști a plecat din Piața Lenin din Donețk, capitală regională și cel mai mare oraș din estul Ucrainei. Un alt grup de persoane înarmate a atacat sediul guvernatorului regional Serghei Taruta, dar nu l-au găsit, potrivit publicației Kyiv Post.

Ahmetov este cel mai bogat om de afaceri din Ucraina și patronul clubului de fotbal Șahtior Donețk.

Anterior, în Piața Lenin, demonstranții au întâmpinat cu aplauze sosirea a peste 100 de militanți înarmați, care s-au înscris în trupele separatiste. Misiunea lor principală astăzi este să împiedice desfășurarea alegerilor. Vezi video:

Separatiștii au anunțat înființarea unui nou stat denumit Novorossia (Rusia Nouă), care cuprinde și raionul Odesa, deci ar avea graniță cu România.

Ziarul separatiștilor cuprinde harta noului stat:

harta novorossia

Știre în curs de actualizare.