19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:35

Site-urile de matrimoniale vor adăuga funcții care să le permită utilizatorilor să arate dacă au fost vaccinați împotriva COVID-19

spot_img

Persoanele care își caută „jumătatea” pe internet, vor putea vedea dacă potențialul lor viitor partener de viață a fost vaccinat împotriva coronavirusului. Aceasta este una dintre încercările guvernamentale de a stimula vaccinarea anti-COVID-19, informează Daily Mail.

„Sunt încântat să colaborăm cu site-urile de matrimoniale pentru a stimula vaccinarea în toată țara. Acesta este un alt avantaj incredibil pentru programul nostru de vaccinare”, a precizat Nadhim Zahawi, ministrul vaccinării din Marea Britanie.

Site-urile de matrimoniale Tinder și Hinge, precum și site-urile web Match și Plenty of Fish vor adăuga funcții care să le permită utilizatorilor să arate dacă au fost vaccinați anti-COVID-19.

Procesul va fi unul voluntar, fără o verificare oficială, iar aplicațiile vor acorda bonusuri celor care anunță că sunt vaccinați. Astfel, site-urile de matrimoniale vor oferi insigne oamenilor pentru a-și afișa starea de vaccin, iar unele – inclusiv Tinder și Muzmatch – vor publica informații pentru a ajuta la educarea utilizatorilor.

De asemenea, Bumble le va permite oamenilor să împărtășească preferințele  lor cu privire la purtarea măștii și distanțarea socială, în cadrul întâlnirilor prilejuite de site.

Un sondaj recent realizat de YouGov a sugerat că probabilitatea ca oamenii să dorească să își dea întâlnire cu persoane care au fost vaccinate anti-COVID-19 este mai mare decât aceea a unei întâlniri cu persoane nevaccinate. În plus, un studiu din Marea Britanie a constatat că aceste aplicații au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de utilizatori care menționează cuvintele „vaccin” și „vaccinat” pe profilurile lor.