29.3 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 17:12
No menu items!

Site-urile aeroporturilor din România, atacate de hackerii pro-ruşi

spot_img

Site-urile aeroporturilor din România au fost atacate, duminică noapte, de hackerii pro-ruşi de la Killnet, care au lansat, în ultimele zile, numeroase atacuri asupra unor site-uri de la noi din ţară, inclusiv site-ul Guvernului.

Hackerii grupării Killnet au publicat o listă cu site-urile unor aeroporturi din România pe care le-au atacat şi pe care au reuşit să le închidă, pentru o perioadă de timp, la fel cum au făcut şi cu site-urile Guvernului, Poliţiei Române sau Poliţiei de Frontieră.

Astfel, pe lista site-urilor aeroporturilor din România atacate se numără: Bucureşti, Arad, Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanţa, Suceava, Cluj, Iaşi, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Oradea.

Siguranța zborurilor nu a fost afectată, doar că utilizatorii nu și-au putut lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că a blocat mii de astfel de operațiuni ale grupării Killnet la sfârșitul săptămânii trecute. Au fost vizat site-urile mai multe ori instituții publice, bănci și hipermarketuri.

În urmă cu două zile, hackerii Killnet au atacat site-urile Guvernului, Armatei, Poliţiei de Frontieră şi cel al CFR Călători, iar ulterior şi pe cel al Poliţiei Române. Conexiunile tuturor site-urilor au fost reluate după numai câteva zeci de minute, iar hackerii nu au reuşit să facă altceva decât să le pice pentru o scurtă perioadă de timp.

                                                                                                                    Adina Silav