2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 6:57
No menu items!

Site-ul Parlamentului European, lovit de un atac cibernetic după votul împotriva terorismului rus

spot_img

Site-ul web al Parlamentului European s-a confruntat miercuri cu un atac cibernetic „sofisticat” care i-a perturbat serviciile la câteva momente după ce membrii au votat pentru a declara Rusia drept stat sponsor al terorismului.

„Confirm că Parlamentul a fost supus unui atac cibernetic extern, dar serviciile parlamentare fac bine să apere Parlamentul”, a declarat Dita Charanzová, europarlamentar ceh și vicepreședinte al Parlamentului responsabil cu securitatea cibernetică, într-un comunicat.

Un alt oficial înalt al Parlamentului, care a cerut să nu fie numit, a spus că „ar putea fi cel mai sofisticat atac pe care l-a cunoscut Parlamentul până acum”.

Atacul este ceea ce este cunoscut sub numele de atac distribuit de refuzare a serviciului (DDoS), în care cantități masive de trafic sunt trimise către servere în încercarea de a bloca utilizatorii de internet să acceseze site-uri, Marcel Kolaja, membru al Parlamentului European pentru partidul Piraților Cehi. , confirmat.

Atacurile DDoS sunt folosite de grupurile de hacking pentru a perturba și provoca haos. A apărut ca instrumentul preferat al grupurilor ruse de hacking precum Killnet, în special ca o modalitate de a protesta împotriva deciziilor politice din țările europene de a sprijini Ucraina în război.

Atacul asupra site-ului Parlamentului European vine după ce Camera a votat miercuri adoptarea unei rezoluții prin care Rusia declară stat sponsor al terorismului din cauza atacurilor Moscovei asupra țintelor civile din Ucraina.

„Avem un indiciu puternic că este de la Killnet, hackerii cu legături către Rusia într-adevăr. Acestea sunt informațiile mele, dar sunt sub control. A tăiat doar accesul extern la site-ul Parlamentului… Dacă nu există atacuri suplimentare, noi așteaptă-te să revină și să fie accesibil foarte curând”, a declarat Eva Kaili, deputat elen și vicepreședinte al Parlamentului European.

„În această dimineață, Rusia a fost încă desemnată ca stat terorist într-o rezoluție oficială. În această după-amiază, întreaga rețea se prăbușește în [Parlamentul European]”, a scris Alexandra Geese, europarlamentarul Verzilor Germani, pe Twitter.

Centrul național de securitate cibernetică din Belgia a confirmat că există o investigație la nivelul UE, dar nu a putut oferi informații suplimentare în acest sens.

D.Constantin