1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 12:54
No menu items!

Sistemul de operare recomandat de Snowden are probleme grave de securitate

spot_img

Tails a luat naștere în urmă cu cinci ani, pe vremea când dezvoltatorii săi erau fani Tor şi se implicau în comunităţile open-source

TAILS

„Tails“, cel mai sigur sistem de operare recomandat de Edward Snowden și ales de 11.000 de persoane, nu e perfect, o companie de securitate avertizând asupra problemelor sale.

Exodus Intelligence, companie care activează în domeniul securității software, susține că în pofida popularității Tails, a descoperit vulnerabilități care le-ar permite hackerilor să te scoată de sub cortina anonimității, dar și să execute comenzi de la distanță. Exodus îi sprijină pe dezvoltatorii Tails în vederea rezolvării problemelor. „Deocamdată, nu publicăm niciun raport, deoarece nu vrem să îi dăm cuiva ocazia să se folosească de acest exploit. Totuși, vrem să se știe că niciodată nu poți avea încredere 100% în astfel de sisteme“, a declarat pentru The Verge Aaron Portnoy, cofondator Exodus.

Săptămâna viitoare, Exodus, care se ocupă cu descoperirea vulnerabilităților și vinderea lor către compania care are respectivul produs, va oferi un raport complet, dar fără a da informații despre bug, o problemă care ar putea fi rezolvată în câteva luni.

Dezvoltatorii Tails susțin că n-au știut nimic înainte de primul tweet al Exodus.

Tails a luat naștere în urmă cu cinci ani, pe vremea când dezvoltatorii săi erau fani Tor şi se implicau în comunităţile open-source. „Am simţit că ceva lipseşte din acest peisaj: o unealtă care ar aduce la un loc toate tehnologiile esenţiale menţinerii intimităţii şi să le facă disponibile imediat şi accesibile unui public larg“, afirmă cei care au lansat Tails. L-a început l-au denumit Amnesia, bazat pe sistemul de operare Incognito. Apoi, a devenit Tails: The Amnesic Incognito Live System.

 C.A.